VOEDING & SPORTEN

Afvallen met sporten en voeding.

Veel mensen denken dat je het snelst kunt afvallen door veel te sporten. Heel fanatiek 4 dagen per week in gym vraagt heel veel tijd en energie. Hoewel sport absoluut een belangrijk onderdeel is van afvallen, is afvallen met sporten niet de beste aanpak. Daarom is het van belang dat je een balans gaat creëren met je voeding en sporten.

Hoe meer je sport, hoe meer honger je krijgt

Sporten maakt hongerig. Je hebt dit niet altijd door, maar onderzoeken tonen aan dat het uiteindelijk wel zo werkt. Dit werkt op twee manieren.

In de eerste plaats creëer je door hard en veel te sporten een energietekort. Logisch, want dit is waarvoor je het doet. Je verbrandt energie zodat je afvalt. Maar in de praktijk blijkt dat je lichaam simpelweg compenseert met meer honger, waardoor je nét iets meer eet of iets vaker eet.

En zoals we hierboven besproken hebben: je voordeel uit sporten is al snel verstookt. Een boterham met pindakaas en je hebt je work-out calorie-technisch alweer ‘overbodig’ gemaakt.

In de tweede plaats werkt het ook psychologisch. Want als je weet dat je vandaag 800 calorieën hebt verbrand, dan zul je dat extra biertje makkelijker goedpraten voor jezelf. Je hebt het immers ‘verdiend’. Net als dat toetje of dat zakje chips. En voor je het weet heb je die verbrande calorieën er alweer aan ‘gerelativeerd’. Als je wilt afvallen met sporten dan moet je een voedingsschema ontwikkelen waarbij je precies uitrekent hoeveel calorieën erin gaan, hoeveel je verbrandt en hoeveel je wilt afvallen per dag.

Daarom gebruiken wij onze voedingsapp om ervoor te zorgen dat je bewust wordt hoeveel je daadwerkelijk binnen krijgt. En wat voor voedingstoffen jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Als personal trainer ben ik niet 24 uur bij mijn klanten, daar zijn de meeste natuurlijk heel blij mee! haha. Daarom moet ik een manier verzinnen om te laten zien wat gezond eten is en hoe makkelijk je een gerecht bereid. Ook het proeven is een belangrijk proces want als ik vertel dat een wrap van bietjes heerlijk is zie ik de meeste gezichten al vertrekken. Leren eten en zorg ervoor dat je er een feestje van maakt.

xxx Nathalie  

Reactie schrijven

Commentaren: 0