HET REPTIELENBREIN

Vraag jij jezelf ook wel eens af waarom je telkens terug valt in je foute en oude gewoontes?

Waarom durven we niet uit onze comfort zone te stappen en waarom behaal je niet de resultaten die je zou willen?

Bewandel jij je hele leven al in het vicieuze cirkeltje of heb je constant obstakels op de weg die jou de verkeerde kant op wijzen?

 

Believe me, het hele leven is een obstacle run!

Dat is niet erg, als je zelf maar de leiding hebt over hoe je deze weg bewandeld.

 

Je klimt naar de top van een hele grote berg. Het pad is smal en modderig en als je naar beneden kijkt denk je waar ben ik aan begonnen. In deze situatie zorgt het reptielenbrein ervoor dat je je goed vasthoudt aan de reling en voorzichtig naar de boven loopt. Je rijd naar je werk en er ontstaat plots een file voor je, dan trap je dankzij je reptielenbrein direct op de rem om een ongeluk te voorkomen. Het zorgt ervoor dat je overleeft; en dat het liefst op de manier, zoals je dat de afgelopen jaren hebt gedaan.

Bij deze voorbeelden is het fantastisch dat het brein aanwezig is. Helaas zit er ook een minder leuk kantje aan het brein. 

 

Je wilt 5 kg afvallen, maar je moet nog even snel boodschappen doen rond etenstijd en ineens ligt die heerlijke reep Tony's karamel zeezout in je kar. Je weet dat dit niet gaat werken als je wilt afvallen. Dan komt het reptielenbrein om de hoek kijken en zegt: "zullen we morgen maar beginnen".

Je hebt je voorgenomen om elke dag om 7 uur uit bed te komen en 30 minuten te sporten. De eerste 4 dagen gaat het super en dan komt die 5e dag. Pfffffff... zegt het reptielenbrein, het is koud en ik lig zo lekker, morgen ga ik weer.

Discipline en doorzettingsvermogen spelen een hele belangrijke rol om dit te doorbreken.

 

Het reptielenbrein zal jou altijd proberen te saboteren om je veranderingen tegen te gaan. Luister naar je lichaam en wees sterker dan het innerlijke beest. 

 

Start nu met het intro traject om jou reptielenbrein onder controle te krijgen.

Personal Lifestyle Coaching 

Reactie schrijven

Commentaren: 0