VACAY FEELINGS

 

Je eerste werkdag na je vakantie al achter de rug? En het gevoel hebben dat je al weer een maand bezig bent? Hoe sleep je jezelf hier weer doorheen tot de volgende vakantie. Pfff…

 

Duurde de vakantie maar het hele jaar door! Helaas is dit voor heel veel mensen niet mogelijk. Maar er zijn natuurlijk wel maniertjes om ervoor te zorgen dat je het vakantiegevoel thuis ook ervaart.

 

Wil jij weten hoe? Hier zijn wat tips en tricks.

 

#nostress

 

Nee, dit keer gaan we het anders doen! Plan je vakantie door tot vrijdag en zorg ervoor dat je nog een heel weekend thuis kan acclimatiseren. Bereid jezelf al een beetje voor dat je maandag weer aan de bak gaat.

 

En daar is hij dan de dramaandag…. 10.000 mails, vragen van collega’s, deadlines!

Besef dat er morgen weer een nieuwe dag op je staat te wachten en dat niet alles vandaag af moet. Plan over de hele week je achterstand van je mail en regel het niet in 1 dag.  

 

#goforit

 

Wat vaak gebeurt als het normale leven weer gaat beginnen is dat mensen weer in hun oude routine vallen. STOP daarmee, want dat zorgt ervoor dat je vakantiegevoel wegebt. Probeer deze oude gewoontes eens te doorbreken.

 

De kwaliteit van je leven wordt door een groot gedeelte bepaald door GEWOONTES.  Heb je veel gewoontes ontwikkeld die je ondersteunen, dan is het makkelijk om gelukkig en in balans te blijven. Heb je echter veel gewoontes die je juist tegenwerken (de zogenaamde slechte gewoontes) dan is het erg moeilijk om goed in je vel te zitten.

 

Adem in en adem uit en doorbreek die gewoontes.

 

Goede gewoontes, zoals sporten, gezond eten, overzicht bewaren, positief denken etc. helpen je vooruit. Ze helpen je gezond en gelukkig te blijven en stellen je in staat om je vakantiegevoel te behouden.

 

#hiitthegym

 

Jaaa, sleur jezelf naar de sportschool. Sport is voor veel mensen een manier om even te ontsnappen aan het drukke hectische leven. Het is lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen. Na 20 tot 30 minuten van een matige beweging komen er in je lichaam stofjes vrij waar je blij van wordt. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt en dat je nog even lekker door kunt sporten. Na afloop van een flinke training sessie voel je je uitgeput maar gelukkig en voldaan. Dat is een heerlijk gevoel waar je ontzettend blij van wordt!

 

#offline

 

Zet het internet uit, ook op je mobiel. Zodra je de grens over gaat dan ben je in het buitenland. En ineens denk je wel drie keer na voordat je op Facebook rond gaat hangen. Op dat moment kom je er achter hoe vaak je wel niet op internet zit.

 

Hoe fijn is het op vakantie om niet bezig te zijn met social media en je volledig te richten op je geliefde en/of je kids. Ja, dat is vakantie!

 

Dus trek die stekker van het internet er maar eens uit en ervaar opnieuw dat vakantiegevoel.